Bästa starten jag varit med om
Starten på tretton37 var något jag aldrig varit med om på någon arbetsplats förut och jag tycker de är ett föredömme för alla företag som rekryterar och anställer. Små saker som gjorde att jag kände mig otroligt välkommen och önskad.
Vad var det då som gjorde att det kändes så bra?
Välkomstmail
”..Fantastiskt roligt att höra att vi ska bli kollegor, stort välkommen till tretton37! Mitt mål är att ge dig världens bästa start när du börjar hos oss…”
Sofia beskrev lite kort om processen och saker vi behövde göra för att säkerställa min ankomst. Det kändes bra att få veta hur allt skulle gå till, smått som stort. Detta medförde att jag inte behövde ligga vaken och fundera på knasiga saker som jag ofta gör när jag står inför en ny situation. Jag fick även känslan av att tretton37 faktiskt riktigt längtade till jag skulle bli en av deras team.
Första-dagen-agenda
Ett stort plus var att jag fick en riktig långlunch med chefen!
Agendan gjorde att vi hann med enormt mycket och kunde lägga allt det praktiska bakom oss. Tidspecifikationen hjälpte oss att inte fastna i någon del, utan skynda på och ta det mest essensiella. Detaljer kan man alltid söka upp när de behövs.
Dagen avslutades med fotografen och sedan cyklade jag hem och slocknade tidigt med ett stor leeende på läpparna.
Integrerad med det samma
Därefter kastades jag in i ett av projekten. En kort intro, en konkret förklaring av vad som önskades av mig och sen satte jag igång att jobba. Underbart! Jag kände mig behövd och nyttig från första stund.
När man får något konkret och riktigt att göra, blir det naturligt att lära sig företaget utan att behöva sitta och läsa policys och handböcker i timmar. Konkreta problem gör det enkelt att fråga mina kollegor och det blir ett naturligt sätt att lära känna alla. Om man inte är extremt social, reser man sig inte upp och går bort, avbryter en kollega för att fråga vad hen gör på fritiden. Då är det super att ha en relaterad fråga att öppna med.
Hänga med på lunch
På tretton37 glöms ingen bort! Tvärtom. Det kvittar vilken avdelning man sitter på. De som är sugna på sushi går dit och de som vill ha burgare går dit. Matsäcksmänniskorna sitter vid det stora träbordet tillsammans mitt i. Alla frågar och för mig är det bara att välja vad jag själv är sugen på just den dagen.
Lämna en kommentar