till-himlen-och-tillbaka-en-neurokirurgs-nara-doden-upplevelse

Eben Alexander är läkaren, neurokirurgen som arbetat i 25 år och har undervisat på Harvard i USA. En dag insjuknar han i sällsynt bakteriell hjärnhinneinflammation och den del av hjärnan som kontrollerar tankar och känslor, och alltså gör oss mänskliga, slutade helt att fungera.

Eben faller i koma och chansen för att vakna minskar för varje timme. I hela sju dagar ligger Eben i koma, men vaknar mirakulöst helt frisk.
”Jag inser mycket väl hur märkligt och otroligt det låter – men jag har bevis för att himlen existerar”, säger Eben i en intervju i tidningen Newsweek.

Under sin koma har han en nära döden upplevelse. Som vetenskapsman avfärdade han tidigare denna typen av upplevelse som något hjärnan fabricerar – ett spratt hjärnan spelar oss när den utsätts för extrem stress. Upplevelsen var dock så verklig, att han ser det som sin plikt att förena vetenskap med det spirituella och sprida kunskapen.

Boken är otroligt intressant och för en gångs skull följer man tolkningen av en nära döden upplevelse och inte bara själva upplevelsen som många definierar som flum.
”Enligt vår nuvarande kunskap av hjärnan och hur den fungerar så fanns det inte den minsta möjlighet att jag skulle ha kunnat uppleva ens den minsta stund av medvetande under de dagar som jag befann mig i koma” skriver han vidare i Newsweek

I slutet räknar Eben Alexander upp rent vetenskapliga argument till att det han upplevt måste vara verkligt. Han hänvisar också till sin medicinska journal, på ett av USA finaste sjukhus, som bevisar att hans hjärna helt hade stängts av och det var omöjligt enligt vetenskapen att han haft dessa upplevelser.

Jag kan verkligen rekommendera denna bok, även till dig som tror att livet är pang bom slut när vi dör!

BETYG:  orangeorangeorangeorangeorange