Projektbeskrivning

Sömnapp för iPhone

Jag har nu provat Appen Sleep Cycle i  och jag tycker bara den är så superbra! Jag känner ofta att jag inte får den sömn jag behöver och tänkte det skulle vara bra att verkligen få koll på min sömnkvalitet. Sömnappen kostar 8 kr att ladda ner från appstore. Installationen var lätt och en enkel guide förklarar hur man ska ställa in den.
Telefonen placeras under kudden/lakanet. För att hitta rätt placering finns det ett test där telefonen piper när den registrerar rörelse.
De första nätterna kalibrerar den dina rörelser för att sedan kunna ge ett så exakt sammanställning som möjligt. Efter fem nätter får du första sammanställningen. Superroligt och jag längtar nästan till att få sova fler nätter för att få mer sömnstatistik.

Smart sömnapp

Appen är så smart att den filtrerar bort små rörelser. Detta gör att partnerns rörelser inte kommer med. Det är därför inga problem att sova i dubbelsäng. Jag har tänkt att jag skulle sova någon natt ensam i gästsängen för att se om det verkligen stämmer. Men många på Sleep Cycles facebooksida konfirmerar att det funkar.

Väckningen sker inom tidsintervall (som du själv kan sätta). Jag har mellan 07:00-07:30. Alarmet går igång när jag är på väg upp i min sömnkurva mot lättare sömn. Detta gör att jag inte vaknar i djupsömnen då man ofta känner sig urtrött när man vaknar.

En annan rolig sak är att man kan själv sätta sina Noteringar. Förinställt är Tränat, druckit vin, varit stressad osv, men man kan skriva in vad som helst. Jag har lagt till Läst Bok kontra Haft Datorn i sängen. Enligt andra undersökningar ska skärmtittande förstöra kvaliteten på sömnen. Jag själv märker ingen skillnad på sömnkvaliteten om så läser en bok, lyssnar på musik i min iPhone eller tittar på en film på datorn.

Jämför sömnstatistik natt för natt.

Peter har sina teorier om huruvida jag har bra sömn eller inte, och den infon har vi också lagt in. Nedan ser ni sömnstatistiken efter 16 resp 76 dagar.

Sömn översikt

Sömnstatisitk 16 dagar

Intressant tycker jag är att över tid, 76 dagar, visar det sig att jag sover ganska gott om jag dricker alkohol men av sex får man helt klart dålig sömn!

Sov statistik  76 dagar

Sovstatistik 76 dagar