Förra helgen flyttade Nina hem igen och hade med sig en Bodum presskanna. Igår var jag nere på tehuset Java och köpte riktigt presskaffe.

Så här ska man göra enligt kaffeexperten:
1. ca 6-7 gram kaffe per kopp
2. Häll i kaffet i kannan
3. Koka upp vatten
4. Fyll vatten så att kaffet täcks
5. Rör om kaffet
6. Låt dra en minut
7. Häll på resten av vattnet
8. Låt dra 3-5 minuter
9. Pressa långsamt. Pressar man för fort ska kaffet få en besk smak.

Som extra på mitt eget goda kaffe, skummar jag lite mjölk i min fina Nespresso mjölkskummare!

Jag använder min Mighty Mug – kaffekoppen som inte välter! (perfekt presenttips till de stackarna som inte har en egen Mighty Mug!)

Edit: Mmmmmm, det var faktiskt helt underbart gott, kanske lite mer än 7 gram per kopp för min smak!