Projektbeskrivning

En psykolog, vid namn B F Skinner, visade med sina experiment att ett djur som belönas för rätt beteende lär sig mycket snabbare än ett djur som bestraffas för fel beteende. Senare forskning har visat att detsamma gäller för människor.

När en person får kritik börjar hen genast försvara sig och rättfärdiga sig själv. Polismördaren Crowley är ett bra exempel. När han fördes till elektriska stolen sade han inte att det var på grund av att han dödat människor, utan att det var följden av att han försvarat sig! Syndaren anklagar alla utom sig själv och så ser den ut: den mänskliga naturen i aktion. Vi är likadana allihop.

Det är farligt att kritisera därför att det sårar människors dyrbara stolthet, deras känsla av att betyda något och det väcker olust. Den korrigerade människan kommer säkerligen rättfärdiga sig själv och fördöma den som kritiserar. Det som vi vill uppnå med tillrättavisningar och kritik blir ofta inte uppfyllt då denna mänskliga natur ger motsatt effekt.

Bob Hoover var en berömd testpilot. Vid en flygning stannade plötsligt de båda motorerna och endast genom en skicklig manövrering lyckades han nödlanda – med resultatet av ett mycket skadat flygplan. Hoover kontrollerade flygets bränsle och som han misstänkte hade planet blivit tankat med jetbränsle istället för bensin.

Rasande letande han upp mekanikern som tankat planet och den unge mannen var givetvis sjuk av förtvivlan över sitt misstag. Men Hoover skällde inte. Han sträckte ut sin arm och lade den på mekanikerns axel och sa:
– För att visa att jag är 100 på att du aldrig gör om samma misstag igen, ska jag låta dig ta hand om min F-51 i morgon.

Istället för att fördöma människor försök kom underfund med varför de gör som de gör. De allra flesta agerar utifrån vad de kan, vet och tror är det rätta. Det finns ingenting som är så förödande för ens ambitioner som att få kritik. ”Det onda jag har gjort, det hör jag jämt men det goda jag har gjort, det har man glömt”.

Genom att få beröm över det man har gjort bra, motiveras människan att göra bättre. En berömd affärsman gjorde en riktigt dålig affär i Sydafrika som kostade företaget miljoner. Men istället för att kritisera, gratulerade hans chef honom för att ha räddat 60% av de investerade pengarna. Chefen visste att affärsmannen hade gjort sitt bästa. Några år senare fixade affärsmannen en stor affär som gav 10 gånger mer än de förlorade i Sydafrika.

Kritik är oftast bara negativt och ger väldigt sällan den effekt man vill åstadkomma. Man kan skrämma för att få ett visst beteende, men så fort man vänder ryggen till är det ingen som bryr sig. Varaktig effekt får man genom beröm och uppmuntran. Det finns bara ett sätt att få någon att göra något. Att få den andra att vilja göra det!